Kako sem skoraj prodala kolo ali lekcija samozaupanja

 

Te dni se pri meni odvijajo velike spremembe, lekcije “šibajo” ena za drugo, da jim že komaj sledim, a vseeno sem predana misli, da si s tem gradim odlično popotnico za osebni razvoj. Seveda sem se spet največ naučila iz lastnih napak, ki pa me hvala bogu tokrat niso stale več kot le nekaj mojega časa.

Odločila sem se za prodajo kolesa, ker sem ga premalo uporabljala in je že nekaj časa samo stal na podstrehi pri starših. Ponudbo sem objavila na enem izmed portalov, ki so temu namenjeni in že naslednji dan se mi je na oglas javila neka zainteresirana ženska, ki se je strinjala z mojimi pogoji in zadnjo ceno. Vse se mi je zdelo zelo super, vse do trenutka, ko mi je rekla naj odprem plačilni račun pri enem od svetovno znanih ponudnikov za spletno nakupovanje. Ob tem sporočilu me je obšel zelo močan negativen občutek, zato sem se pri prijateljih pozanimala glede plačevanja preko omenjenega sistema. Vsi so ga pohvalili in označili za enega izmed najbolj varnih, zato sem se odločila, da se opogumim in si končno odprem račun ter tudi sama hitro in enostavno poslujem preko spleta.

Vse lepo, fino in fajn, vendar se je kmalu začelo zapletati, ko je gospa »na čakanje« dala višjo vsoto od dogovorjene z namenom, da razliko jaz preko najbližje banke nakažem prevozniku. Ker s tem sistemom res nimam izkušenj, še vedno nisem uspela zaupati svojemu notranjemu občutku ter poklicala še prijateljico, s katero sva skupaj končno vendarle doumeli, da gre za spletno prevaro, kateri bi seveda lahko zelo hitro nasedla.

Pamet me je srečala pravočasno, a vas v tem članku ne bom opozarjala na spletne prevare, ker verjetno sami o tem verjetno veste več kakor jaz. Lekcija, ki sem jo skozi situacijo morala osvojiti, je bila je bila ta, da sem spet prezrla svoj notranji občutek, ki me je opozoril že takoj na začetku. Nisem si zaupala, iskala potrditve zunaj sebe in skoraj naredila neumnost… in vse to popolnoma po nepotrebnem.

Zato dragi moji, resnično vam polagam na srce, vedno poslušajte svoje notranje občutke. Povem vam, moj je bil v danem trenutku zelo močan, dobila sem zelo jasno sporočilo, da nekaj ni v redu, a si vseeno nisem dovolj zaupala, da bi odnehala že takrat. Dobila sem še eno potrditev, da nam naša intuicija vedno sporoča pravo odločitev, dobila pa sem tudi jasno navodilo, da je trening samozaupanja še vedno potreben.

Želim vam lep večer, če pa kdo potrebuje žensko treking kolo, informacije o njem najde tukaj. ?

 

Radaaa vaas imaaam in lep pozdrav do naslednjič. ?