Tudi eterična olja nas lahko »pokličejo«

 

Trenutno se nahajam v obdobju razreševanja določenih navezanosti na stvari, ljudi in situacije, da se v svojem delovanju oz. osebni rasti lahko premaknem korak naprej. Kot ste že velikokrat lahko prebrali, pri meni najbolje delujejo pisanje, meditacija in uporaba eteričnih olj, s katerimi se posamično spoznavam in opazujem kakšne učinke imajo name, na moje delovanje, na meditacijo samo ter kakšno je stanje po njej.

Največkrat sem pri meditacijah uporabila sivko, ki bi ji lahko rekla deklica za vse. Zadnjih 14 dni pa mi je v misli vse bolj uhajala muškatna kadulja. Rastlina muškatne kadulje je precej visoka, cvetovi pa so nežno vijolične barve, prav posebne, meni zelo všečne oblike. Veliko tehničnih podatkov o rastlini in njenem eteričnem olju boste lahko našli na spletu ali v kakšni knjigi, zato na tem mestu ne bom pisala o tem. Posvetila se bom raje osebni izkušnji, kako sem eterično olje muškatne kadulje doživela sama.

Vonj eteričnega olja meni ni ravno med ljubšimi, a v aromaterapiji je to olje uvrščeno med »ženska« olja, zato sem se z njim želela spoprijateljiti. Kot rečeno sem o njem razmišljala že kar nekaj časa, nisem pa se še odločila, da bi ga naročila. Tako je bilo vse do pretekle sobote, ko sem obiskala naslednji termin tečaja aromaterapije. Veliko smo o tem olju govorile že med samim predavanjem, na koncu pa me je čakalo še prijetno presenečenje. Vsaka od udeleženk si je iz kupčka kartic z opisi eteričnih olj, izbrala enega in o njem povedala nekaj besed. Ključno je bilo vprašanje, zakaj smo posamezno olje izbrale. Ko sem bila za izbiro na vrsti jaz, sem zaprla oči in izvleka eno od kartic. Ko sem jo obrnila, me je pozdravila muškatna kadulja. Nasmehnila sem se in tudi odgovor na vprašanje, zakaj sem to olje izbrala, mi je bil v trenutku jasen. Vedela sem, da me to olje »kliče« že kar nekaj časa in da je čas da dopolni mojo zbirko eteričnih olj. Odločitev je bila zapečatena in eterično olje je že pri meni.

Hotela sem se spoznati z njim, ker je odlično pri spuščanju vsega in vseh, ter nam pomaga dosegati zaupanje v življenje. Spodbuja pa tudi ženskost in ugodno vpliva na delovanje hormonov ter menstrualne težave, od tod pa izvira tudi nadimek »žensko« olje.

Moja izkušnja z njim je predvsem v povezavi s spuščanjem navezanosti, zato ga v teh dneh v meditativni mešanici še toliko bolj intenzivno uporabljam. V izparilnik sem dodala dve kapljici muškatne kadulje, eno kapljico vetiverja in eno kapljico bele grenivke, ki je v tem trenutku po vonju moje najljubše olje.  Razlike sem opazila že po nekaj dneh uporabe, saj sem svojo vibracijo uspela vrniti na višjo raven, opazila pa sem tudi, da se moje zaupanje v tok življenja še veča, vse bolj mirna pa postajam tudi v povezavi z navezanostmi, ki jih želim razrešiti. Kot rečeno se razlika opazi predvsem v mojih notranjih občutkih, saj vse skupaj spremljam bolj mirno, bolj osredotočeno in bolj prisotno v trenutku sedaj. Muškatna kadulja mi je torej prinesla nova spoznanja in nove informacije o meni sami. Moji nebeški vodniki pa so poskrbeli, da so mi dovolj nazorno pokazali, da je bil že skrajni čas, da je prišla v mojo zbirko.

Dragi moji bralci današnji nasvet za vas je, da poskrbite sami zase, poskrbite, da se boste počutili dobro in uporabite metode ter pripomočke, ki so vam na voljo. Poiščite način, ki vam pomaga dvigovati vibracijo, jaz pa vam ob tem potrdim da meditacija, eterična olja in ščepec pisanja delajo čudeže. Uživajte v raziskovanju svoje notranjosti in naj vam uspe hitro razrešiti vaše izzive.

Radaaa vaas imaaam in lep pozdrav do naslednjič. ?