Tudi jaz imam vzornike

 

Sedela sem na kavi s čudovito žensko, ki sem jo občudovala že od samega začetka najinega poznanstva. Veliko sva govorili o moji selitvi in na pot me je pospremila s popotnico o pogumu, kar je moje spoštovanje do nje še okrepilo. Zelo sem hvaležna, da je del mojega življenja in da je s svojimi izkušnjami pripomogla tudi k mojemu osebnemu razvoju.

Ko sem po koncu srečanja hodila proti domov, sem se zavedla, da bi ji bila rada podobna, saj mi je s svojim načinom razmišljanja in delovanja precej blizu. Opisala bi jo lahko kot mojo vzornico, zato me je seveda nekoliko bolj podrobno zanimalo, kaj vzornik sploh je.

Spustila sem se v globoko meditacijo in našla naslednje odgovore, ki sem jih spisala za vas. . .

Vzornik je pravzaprav nekdo, ki nam kaže nas same in našo željo v idealni obliki. Gre za odraz tega, kje si želimo biti in v tem trenutku še nismo tam. Vzornik je torej čista idealizacija nas samih. Podobno bi lahko rekli za stanje zaljubljenosti, ko v partnerju vidimo idealiziranega samega sebe.

Po drugi strani, pa bi lahko našim vzornikom lahko rekli tudi naši učitelji. Saj se od njih lahko naučimo metod in znanj, kako želeno stanje doseči. Ob tem pa naj ne pozabim poudariti, da smo na svoji poti dolžni ubrati noto individualizma. Torej nekaj kar nas vseeno dela drugačne; najprej od našega vzornika in ne nazadnje tudi od množice. Če povem še nekoliko drugače. Naši vzorniki so naši učitelji in nikakor ne sredstvo za kopiranje. Njihova znanja uporabimo za razvoj svoje ideje in svojega lastnega delovanja. Morda se vam bo zdelo, da se že ponavljam, a dejstvo je, da je za dobre rezultate potreben izključno in edinole naš vložek sredstev – takšnih in drugačnih, ter tudi časa.

Dragi moji bralci, učite se od mojstrov in ob tem razvijajte svojo individualnost, da tudi sami enkrat postanete mojster. Le tako boste lahko ponosni na svoj odsev, ki ga boste dali svetu. Mene slednje dejstvo vodi naprej v življenju in zelo sem hvaležna najprej za spoznanje in nato še za vse ljudi, ki so mi bili na mojo pot poslani kot učitelji.

Radaaa vaas imaaam in lep pozdrav do naslednjič. ?